Skip to main content

Na intensief onderzoek door het ILT heeft zij geen polymeren in deze coating aangetroffen, waarmee de door Notpla geproduceerde duurzame coating op basis van zeewier, daadwerkelijk plastic vrij is. Notpla – wat staat voor NOT PLASTIC – heeft sinds juli van dit jaar een exclusieve samenwerking met Conpax en daarmee zijn wij de eerste producent van een Food verpakking met een plasticvrije coating die officieel buiten de SUP-wetgeving (Single Use Plastics) valt.

Notpla/Conpax: enige aanbieder van volledig plasticvrije vocht- en vetwerende gecoate foodverpakkingen in Nederland

In juli kondigden we met trots de samenwerking met Notpla al aan. Destijds werd nog bescheiden gesproken over een coating op basis van zeewier. Wij zijn er dan ook heel trots dat wij aan de Foodservice markt een hele duurzame oplossing kunnen bieden die buiten de SUP-wetgeving valt en dat we dat nu ook hardop mogen uitspreken. Deze goedgekeurde vouwkartonnen PLASTICVRIJ gecoate snackverpakkingen zijn de kwalitatieve én functionele oplossing voor veel horecaondernemers, aangezien zij met de handen in het haar zitten vanwege het verbod op Single Use Plastics dat vanaf 1 januari a.s. in gaat. Met name festivalorganisatoren, cateraars, themaparken, sportkantines, fastfood restaurants en nog veel andere horecagelegenheden, kunnen we nu een duurzame en door de overheid geaccepteerde oplossing aanbieden.

notpla plasticvrije vouwkarton duurzaam foodverpakking conpax small

Notpla vouwkartonnen snackbakje met plastic vrije zeewier coating

Plasticvrije zeewier coating

In bijvoorbeeld de festivalwereld was de zorg over de nieuwe regelgeving groot. Immers, hoe kun je een event met vele duizenden bezoekers per dag voorzien van food in reusables? Hoe kun je foodproducten dan hygiënisch en efficiënt aanbieden aan de festivalganger? Dit vergt een enorme financiële investering, is logistiek een enorme uitdaging, veelal niet beter voor het milieu en een enorme uitdaging op het gebied van hygiëne. Kortom; de zorg was groot, maar de oplossing is er nu met Notpla zeewier gecoate snackverpakkingen. EUREKA!

Vanaf december bij de groothandel

We verwachten de eerste standaard serie patat- en snackbakken, hamburger- en broodboxen in december aan de groothandel uit te leveren. Het betreft hier maatvoeringen die gangbaar zijn en waar u uw gehele assortiment snacks in kunt verpakken. Vraag uw groothandel naar deze nieuwe en revolutionaire plastic vrije verpakkingen van Conpax. Of neem contact met ons op voor meer informatie via aanvragen@conpax.com.

Voor de volledigheid, Notpla zeewier coating is:

  • De enige coating waarin door het ILT geen plastic/polymeren zijn aangetroffen;
  • Gemaakt van zeewier;
  • Vet- en vochtbestendig;
  • Biobased;
  • Recyclebaar;
  • Volledig composteerbaar;
  • Geschikt voor in de magnetron;
  • Voorzien van de volgende certificeringen: FDA approved, BPI approved, Foodcontact BFR36, Compostability EN 13432 en Recyclability EN 13430.

JOIN THE NOTPLASTIC REVOLUTION!

Notpla plasticvrije vouwkarton duurzame foodverpakkingen conpax