PAPSTAR / PAPSTAR pure

De merken PAPSTAR en PAPSTAR pure – een assortiment milieuvriendelijke producten in een uniform en opvallend verpakkingsdesign.

>

Duurzame disposables

PAPSTAR / PAPSTAR pure

De assortimenten omvatten FSC-gecertificeerde kartonnen borden en schalen van primaire vezels die geen schadelijke stoffen bevatten. Bestek van ongebleekt hout, bekers voor koude dranken, rietjes en verpakkingsbekers. Verder bestaat het assortiment uit magnetronbestendige borden, schalen en bekers voor warme dranken, gemaakt van suikerriet. De 100% natuurlijke borden van bladeren van de arekapalm maken het milieuvriendelijke aanbod compleet.

PAPSTAR pure

  • Duurzaamheid speelt al jaren een centrale rol in de realisatie van het PAPSTAR pure-assortiment.
  • De disposables zijn gemaakt van vier verschillende hernieuwbare grondstoffen:

De producten zijn geschikt voor de meest uiteenlopende doeleinden en verkrijgbaar in verschillende verpakkingsgroottes en –eenheden, afgestemd op uw behoeften.

Kartonnen borden en schalen van primaire vezels

Al sinds 1973 worden de borden en schalen geproduceerd op basis van de hernieuwbare grondstof hout. Milieuvriendelijke grondstoffen en productiemethoden vormen sinds de oprichting van PAPSTAR een belangrijk onderdeel van de bedrijfsvoering. De kartonnen borden en schalen zijn biodegradeble en composteerbaar conform EN13432, en hoewel ze geen extra coating hebben, zijn ze volledig goedgekeurd voor rechtstreeks contact met droog, vochtig en vet voedsel.

Innovatief: coating op waterbasis

Karton met de biobased-coating op waterbasis is recyclebaar en composteerbaar conform EN13432. De coating op waterbasis vormt een goede vet- en oliebarrière en kan anders dan bij een PLA-coating kan een coating op waterbasis samen met de normale papierstromen worden gerecycled (indien het artikel ongebruikt is). Het mooie design en het natuurlijke bruine karton benadrukken de duurzaamheid van het product. Lees hier meer over onze 100% FAIR serie.

Bekijk de leaflet met alle productspecificaties
PAPSTAR-disposables-conpax
papstar pure x
papstar x
papstar concept
amuse-disposables-suikerriet-conpax
palmblad-bord-papstar-pure-conpax

PLA bekers voor koude dranken

De glasheldere drinkbekers en salade bakken zijn licht en vormvast. Vanwege hun maximale gebruikstemperatuur van 40⁰C zijn ze echter alleen geschikt voor koude dranken. Alle PAPSTAR producten van PLA zullen onder optimale omstandigheden van 60⁰C en 95% luchtvochtigheid in een industriële composteermachine binnen 45 tot 60 dagen volledig vergaan. Biobased plastics bieden nieuwe kansen voor afvalverwerking. Na gebruik kunnen ze organisch, materiaal of thermisch worden gerecycled.

Speciale vormen voor speciale evenementen

Bij bijzondere gelegenheden spelen twee dingen een belangrijke rol: buitengewone vormgeving en milieuvriendelijkheid. De pure amuse borden en –schalen van suikerriet stelen de shop op beide fronten.
Voor de productie van onze pure artikelen wordt het suikerriet gereinigd, vermalen en met water tot een massa verwerkt. Vervolgens wordt deze massa in verschillende vormen geperst. Alle pure suikerriet producten zijn na gebruik biodegradeble en composteerbaar conform EN13432.

Borden en schalen met karakter

Elk exemplaar is uniek! Want geen twee palmbladeren zijn hetzelfde. De artikelen krijgen hierdoor een absoluut uniek en natuurlijk karakter. Perfect voor gelegenheden waar je niet om disposables heen kunt. Natuurlijk, smaakneutraal, waterdicht en hittebestendig.

>

ClimatePartner

Klimaatneutrale producten

Kartonnen borden (vierkant en rond) uit de PAPSTAR pure lijn en de Plastic Free Party-serie zijn voorzien van het ClimatePartner-label. Dit betekent dat de CO2-uitstoot van de producten wordt berekend en gecompenseerd via erkende klimaatbeschermingsprojecten.

PAPSTAR heeft op dit moment 4.928.587 kg CO2 gecompenseerd. Bekijk hier de actuele gegevens en het certificaat.

Klimaatneutrale kartonnen borden

>

Waar gaat u voor?

>

Hulp nodig?

Uw vraag staat centraal

Welke vraag u ook heeft of waar u ook tegenaan loopt. Wij kijken graag samen met u hoe wij u zo goed mogelijk kunnen helpen.

Neem contact met ons op