Skip to main content

Disposables

Disposables, ofwel eenmalige verpakkingen, spelen een essentiële rol in de foodservice vanwege hun gemak, efficiëntie en hygiënische voordelen.

>

Disposables

Duurzaam in disposables

Als verpakkingsspecialist weten wij dat disposables van milieuvriendelijke materiaalsoorten dé manier van verpakken is. Onze producten worden geproduceerd van steeds meer natuurlijke, composteerbare grondstoffen. Zo zijn onze milieuvriendelijke verpakkingen verkrijgbaar in diverse materiaalsoorten zoals suikerriet, bamboe, palmblad, hout, karton, papier, PLA en CPLA. Omdat elk materiaalsoort zijn eigen productkenmerken en verwerkingsproces heeft, lichten wij een aantal materialen toe op de pagina materialen.

Van afval tot grondstof

Naast het leveren van milieuvriendelijke disposables, adviseren wij ook graag onze klanten om de duurzaamheid door te voeren in de gehele bedrijfscultuur door een duurzaam beleid op te stellen.

Conpax spreekt over een duurzaam afvalbeleid wanneer disposables na gebruik als grondstof verwerkt kunnen worden, zodat we de cirkel kunnen sluiten. Dit duurzame afvalbeleid levert veel voordelen op:

  • Afval inzamelen in aparte afvalbakken leidt tot betere inzameling en afvalverwerking/-recycling
  • Afvalscheiding en afvalpreventie leidt tot minder kosten
  • GFT-afval en composteerbare disposables kunnen industrieel gecomposteerd worden.

Gebruikt u koffiebekers? Daar hebben wij een prachtig duurzaam concept omheen gebouwd. Hierbij krijgen kartonnen bekers met een PE-coating een nieuw leven als hygiënepapier. Neem voor meer informatie contact met ons op.

Take away
schalen-kommen-disposables-conpax
notpla plasticvrij conpax

>

PAPSTAR

Hoogwaardig assortiment

Sinds 2010 is Conpax onderdeel van PAPSTAR. Door deze samenwerking is het assortiment disposables enorm uitgebreid. Het PAPSTAR en PAPSTAR pure assortiment bestaat uit wegwerpbestek, borden, bekers, snackverpakkingen, schalen en amuse artikelen. Een groot deel van het assortiment bestaat uit artikelen die worden geproduceerd van hernieuwbare grondstoffen.

bekers-en-glazen-disposables-conpax

Bekers & glazen

Bekers en glazen bepalen voor een groot deel de beleving van eten en drinken. Het assortiment milieuvriendelijke bekers en glazen bestaat uit glazen voor koude dranken en bekers voor warme dranken.

Bekijk het assortiment bekers & glazen
borden-servies-disposables-conpax

Borden & bestek

Het assortiment bestaat uit milieuvriendelijke servies en bestek voor eenmalig gebruik en servies en bestek voor meermalig gebruik. Van milieuvriendelijke kartonnen borden en schalen tot herbruikbare foodverpakkingen en bestek.

Bekijk het assortiment borden & bestek
amuse-bootje

Amuse

Bij bijzondere gelegenheden op cateringgebied spelen twee dingen een belangrijke rol: buitengewone vormgeving en duurzaamheid. De pure amuse disposables van suikerriet stelen de show op beide fronten.

Bekijk alle amuse disposables
snack-en-take-away-disposables-conpax

Snack & take away

Een stijlvolle en praktische verpakking is de basis van iedere maaltijdbeleving. Conpax heeft een op elkaar afgestemd snack en take away assortiment. Door gebruik te maken van de juiste – milieuvriendelijke – materialen kan het concept volledig duurzaam worden gepresenteerd.

Bekijk het assortiment snack & take away
bak-verpakkingen-verpakkingsmateriaal-conpax

Bak verpakkingen

Er zijn veel mogelijkheden op het gebied van bakken. Van taartranden, taartkartons tot bakvormen en gebaksdozen. Onlangs hebben we aan dit assortiment milieuvriendelijke bakvormen toegevoegd van cellulose vezels en cacaoschillen. Deze milieuvriendelijke producten hebben dezelfde eigenschappen als de gangbare bankvormen. Dat betekent: ovenbestendig tot 220˚C, geschikt voor de vriezer tot -40˚C en magnetronbestendig. De bakvormen zijn biologisch afbreekbaar en composteerbaar conform EN13432. Door het natuurlijke materiaal hebben de bakvormen een bijzondere mooie en natuurlijke productstructuur.

Bekijk het assortiment bak verpakkingen

>

Hulp nodig?

Uw vraag staat centraal

Welke vraag u ook heeft of waar u ook tegenaan loopt. Wij kijken graag samen met u hoe wij u zo goed mogelijk kunnen helpen.

Neem contact met ons op

>

Waar gaat u voor?

Ons assortiment

disposables

Disposables

Disposables zijn bedoeld voor éénmalig gebruik. Ze krijgen vaak de voorkeur boven traditioneel servies vanwege hygiëne, veiligheid en gemak.
Reusables

Reusables

Herbruikbare foodverpakkingen en bekers voldoen aan de SUP-regelgeving, met een focus op functionaliteit en milieubewustzijn.
verpakkingsmateriaal

Verpakkings-materiaal

Een goede verpakking voor voeding is essentieel, zowel voor het vers houden van het product als de uitstraling ervan.
tafelaankleding

Table Top

Wij bij Conpax weten als geen ander hoe belangrijk de tafelaankleding is in uw restaurant/horecagelegenheid en op evenementen.
party-deco

Party

Het party assortiment bestaat uit feestversiering: slingers, ballonnen, strooidecoratie, vlaggetjes en party sets.
hygiene

Hygiëne

Conpax biedt u een ruim assortiment aan hygiëne producten, die de huid reinigen en beschermen.

Onze merken