Skip to main content

Certificaten

De producten en het assortiment staat centraal bij de totale Conpax-visie op duurzaamheid. Voor Conpax zijn maatschappelijke en milieuaspecten even belangrijk als de hoge kwaliteitseisen. Bij productselectie en de productie wordt er gekozen voor keurmerken die een duidelijk signaal geven.

Belangrijkste certificaten binnen Conpax:

Forest Stewardship Council®

De Forest Stewardship Council (FSC®) is een internationale organisatie die ernaar streeft dat de bossen overal op aarde milieuvriendelijk, maatschappelijk verantwoord en duurzaam worden gebruikt. De FSC® heeft wereldwijd uniforme basisprincipes gedefinieerd voor verantwoord bosbeheer. Dit keurmerk garandeert dat de grondstoffen van het product afkomstig zijn uit verantwoorde bosbouw. Door het verkopen van producten met een FSC®-label draagt Conpax direct bij aan de bescherming van bossen wereldwijd en daarmee ook aan een leefbare omgeving voor mens en dier. Licentienummer Conpax: FSC-C113715. Let op de artikelbeschrijving of het artikel FSC®- gecertificeerd is.

FSSC 22000

FSSC 22000 is een schema voor het certificeren van kwaliteitsmanagementsystemen gericht op voedselveiligheid. Dit certificaat toont aan dat Conpax in staat is om alle activiteiten op een voedselveilige manier uit te voeren.

EN13432

EN13432 (het kiemplantlogo) is een Europese norm die aangeeft of een product als composteerbaar mag worden aangemerkt. Een product krijgt dit keurmerk als het in industriële composteerfaciliteiten na 80 dagen voor meer dan 90% biologisch is afgebroken. Het kiemplantlogo komt vaak voor in combinatie met het OK Compost-label. Het kiemplantlogo vindt u onder andere op ons Folia-servies.

EcoVadis

Conpax heeft in 2023 een gouden certificaat van EcoVadis ontvangen voor de inspanningen op het gebied van duurzaamheid. De EcoVadis methodologie is gebaseerd op internationale duurzaamheidsnormen, die zijn onderverdeeld in vier thema’s: Milieu, arbeid en mensenrechten, ethiek en duurzaam inkopen.

>

Nieuws, cases en inspiratie

Onze nieuwste berichten

Lees hier de nieuwsberichten van Conpax: mededelingen, productintroducties, trends en ontwikkelingen.

Filter

Neem ons in de arm en draag bij aan een groenere toekomst

Bent u benieuwd naar de voordelen van onze disposables en foodverpakkingen die duurzaam zijn? Wij bespreken graag alle mogelijkheden met u. U bereikt ons eenvoudig via het contactformulier. Wilt u op de hoogte blijven van ons nieuwe assortiment en de ontwikkelingen? Meld u dan aan voor onze nieuwsbrief.

    Laat hier uw e-mailadres achter


    Volg Conpax op social media

    Conpax disposables 100% Fair