Certificaten

De producten en het assortiment staat centraal bij de totale Conpax-visie op duurzaamheid. Voor Conpax zijn maatschappelijke en milieuaspecten even belangrijk als de hoge kwaliteitseisen. Bij productselectie en de productie wordt er gekozen voor keurmerken die een duidelijk signaal geven.

Belangrijkste certificaten binnen Conpax:

FSC

De Forest Stewardship Council (FSC®) is een internationale organisatie die ernaar streeft dat de bossen overal op aarde milieuvriendelijk, maatschappelijk verantwoord en duurzaam worden gebruikt. De FSC® heeft wereldwijd uniforme basisprincipes gedefinieerd voor verantwoord bosbeheer. Dit keurmerk garandeert dat de grondstoffen van het product afkomstig zijn uit verantwoorde bosbouw. Door het verkopen van producten met een FSC-label draagt Conpax direct bij aan de bescherming van bossen wereldwijd en daarmee ook aan een leefbare omgeving voor mens en dier.

FSSC 22000

FSSC 22000 is een schema voor het certificeren van kwaliteitsmanagementsystemen gericht op voedselveiligheid. Dit certificaat toont aan dat Conpax in staat is om alle activiteiten op een voedselveilige manier uit te voeren.

EN13432

EN13432 (het kiemplantlogo) is een Europese norm die aangeeft of een product als composteerbaar mag worden aangemerkt. Een product krijgt dit keurmerk als het in industriële composteerfaciliteiten na 80 dagen voor meer dan 90% biologisch is afgebroken. Het kiemplantlogo komt vaak voor in combinatie met het OK Compost-label. Het kiemplantlogo vindt u onder andere op ons Folia-servies.

Bekijk de Folia disposables

>

Nieuws, cases en inspiratie

Onze nieuwste berichten

Lees hier de nieuwsberichten van Conpax: mededelingen, productintroducties, trends en ontwikkelingen.

Filter

Nieuws & inspiratie in uw mailbox

Wilt u op de hoogte blijven van nieuwe assortimenten en ontwikkelingen? Meld u dan aan voor de nieuwsbrief.

    Laat hier uw e-mailadres achter

    Volg Conpax op social media

    Conpax disposables 100% Fair