Skip to main content

Notpla

Notpla is de plasticvrije oplossing voor Foodverpakkingen. Met enige trots melden wij de samenwerking tussen Conpax en Notpla. Notpla staat voor… NOT PLASTIC.

>

Plasticvrije oplossing voor foodverpakkingen

Notpla

De coating van Notpla is door de Rijksoverheid beoordeeld als plasticvrij, waardoor het product buiten de de SUP-wetgeving valt. Notpla-coating is vervaardigd uit 100% natuurlijk zeewier, dat snel groeit en geen landbouwgrond, kunstmest of overmatige hoeveelheden water nodig heeft.

Dit stelt Conpax in staat om kartonnen foodverpakkingen te produceren en aan te bieden met een plasticvrije coating. Het vormt een kwalitatieve en functionele oplossing voor veel horecaondernemers die momenteel worstelen met het verbod op Single Use Plastics. Vooral festivalorganisatoren, cateraars, themaparken, sportkantines, fastfoodrestaurants en meer kunnen nu profiteren van deze innovatieve oplossing.

Hiermee is Conpax in staat om plasticvrije gecoate kartonnen snackverpakkingen te produceren en aan te bieden. Dit is de kwalitatieve functionele oplossing voor veel horecaondernemers die nu met de handen in het haar zitten vanwege het verbod op Single Use Plastics. Met name festival organisatoren, cateraars, themaparken, sportkantines, fastfood restaurants en ga zo maar door kunnen wij nu een oplossing bieden.

In bijvoorbeeld de festival wereld was de uitdaging groot. Immers, hoe gaat een event met vele duizenden bezoekers voorzien van food in reusables? Dit vergt een enorme financiële investering, is logistiek bijna een onmogelijke opdracht, veelal niet beter voor het milieu maar zeker ook de uitdaging op het gebied van hygiëne. Kortom de zorg was groot maar de oplossing is er nu met Notpla zeewier gecoate snackverpakkingen.

Voordelen

  • Notpla is de enige coating die door de toezichthouder, Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT) niet als kunststof houdende coating is beoordeeld.
  • De producten voorzien van een Notpla-coating mogen worden gebruikt bij consumptie ter plaatse!
  • De Notpla-coating is gemaakt van zeewier
  • Vet- en vochtbestendig
  • Gemaakt van 100% natuurlijke producten
  • Magnetronbestendig
  • FSC®-gecertificeerd.
Bekijk plastic vrije assortiment van Notpla
notpla plasticvrij disposable
notpla plasticvrij conpax

>

Samen naar een gezondere wereld

Op naar een circulaire economie

Wilt u samen met ons stappen zetten richting de gewenste circulaire economie? Elk project is uniek en vraagt om een unieke benadering. Wij komen graag met u in contact zodat we kunnen bespreken hoe we samen de wereld een beetje gezonder kunnen maken.

Neem contact met ons op

>

Waar gaat u voor?

Onze merken