Notpla

Notpla is de plasticvrije oplossing voor Foodverpakkingen. Met enige trots melden wij de samenwerking tussen Conpax en Notpla. Notpla staat voor… NOT PLASTIC.

>

Plasticvrije oplossing voor foodverpakkingen

Notpla

De coating van Notpla is daadwerkelijk door Rijksoverheid beoordeeld als plastic vrij, daardoor valt het product valt daardoor buiten de SUP-wetgeving. Notpla is een 100% natuurlijke zeewier. Het zeewier groeit snel en vereist geen landbouwgrond, kunstmest of grote hoeveelheden water.

Hiermee is Conpax in staat om plasticvrije gecoate kartonnen snackverpakkingen te produceren en aan te bieden. Dit is de kwalitatieve functionele oplossing voor veel horecaondernemers die nu met de handen in het haar zitten vanwege het verbod op Single Use Plastics. Met name festival organisatoren, cateraars, themaparken, sportkantines, fastfood restaurants en ga zo maar door kunnen wij nu een oplossing bieden.

In bijvoorbeeld de festival wereld was de uitdaging groot. Immers, hoe gaat een event met vele duizenden bezoekers voorzien van food in reusables? Dit vergt een enorme financiële investering, is logistiek bijna een onmogelijke opdracht, veelal niet beter voor het milieu maar zeker ook de uitdaging op het gebied van hygiëne. Kortom de zorg was groot maar de oplossing is er nu met Notpla zeewier gecoate snackverpakkingen.

Notpla coating is

  • Notpla is de enige coating die door de toezichthouder, Inpectie Leefomgeving en Transport (ILT) niet als kunststof houdende coating is beoordeeld.
  • De producten voorzien van een Notpla coating mogen dus ook na 1 januari 2024 worden gebruikt bij consumptie ter plaatse!
  • De Notpla coating is gemaakt van zeewier
  • Vet- en vochtbestendig
  • Gemaakt van 100% natuurlijke producten
  • Volledig composteerbaar
  • Magnetronbestendig
  • Certificeringen: Composteerbaarheid conform EN 13432 en FSC®
Bekijk Notpla in onze catalogus
notpla plasticvrij disposable
notpla plasticvrij conpax

>

Samen naar een gezondere wereld

Op naar een circulaire economie

Wilt u samen met ons stappen zetten richting de gewenste circulaire economie? Elk project is uniek en vraagt om een unieke benadering. Wij komen graag met u in contact zodat we kunnen bespreken hoe we samen de wereld een beetje gezonder kunnen maken.

Neem contact met ons op

>

Waar gaat u voor?

Onze merken