Skip to main content

Take Care 

Care4Earth, het duurzaamheidsbeleid van Conpax heeft twee kanten. Op deze pagina gaan we dieper in op de voorkant van het beleid: welke visie hebben we, en wat zien wij als onze belangrijkste opdracht? Wat doen we op de lange, middellange en korte termijn? Maar ook: met wie werken we samen en welke producten en concepten verkopen we om ervoor te zorgen dat ook onze klanten duurzamer kunnen ondernemen?

>

De visie van Conpax op duurzaamheid

Zolang wij afval blijven produceren, verspillen we grondstoffen en energie. Om deze verspilling tegen te gaan, brengt Conpax producten op de markt die bijdragen aan de transitie naar een circulaire economie. Dat doen we via ons Take Care-assortiment. Daarmee streven we een gesloten kringloop na, waarin onze verpakkingen, verpakkingsmaterialen en disposables na gebruik weer als grondstof verwerkt kunnen worden. We Take Care…

icoontje disposables

Milieuvriendelijke disposables en verpakkingen

icoontje hergebruik

Stimuleren hergebruik
Commitment creëren

icoontje recycling

Recycling
Gescheiden inzameling & ophalen

icoontje composteren

Composteren
Gescheiden inzamelen

Wij baseren onze visie, ons beleid en ons assortiment op 3 pijlers: de lange termijn, middellange termijn en korte termijn.

De drie pijlers van Take Care

Om zowel nu als in de toekomst zoveel mogelijk bij te dragen aan een circulaire economie, rust ons Take Care- beleid en assortiment op drie pijlers:

 • Lange termijn
  Hiervoor richten we ons op de Ellen McArthur Foundation (EMF), die wereldwijd vele overheden adviseert en ook omarmd wordt door het internationale bedrijfsleven. Het doel van EMF is om te komen tot een volledig circulaire economie, en daar richt Conpax ook de pijlen op.
 • Middellange termijn
  Hiervoor richten we ons op de brancheplannen die het Kennisinstituut Duurzaam Verpakken heeft opgesteld in samenwerking met een aantal branches. Retail en out-of-home zijn daarin voor ons belangrijk.
 • Korte termijn
  Hiervoor richten we ons op de Europese en Nederlandse wet- en regelgeving. Dit is waar we nu actie op moeten ondernemen of waar we rekening mee moeten houden bij het samenstellen van ons assortiment producten en concepten.

Alle assortimentsontwikkelingen passen binnen deze drie pijlers.

Re-Think: de 5 R’s

Alles wat de Ellen MacArthur Foundation, de brancheplannen en de wetgeving voorschrijven en aanbevelen, komt samen in de 5R’s, die samen worden gebracht onder de noemer Re-Think.

Re-Think staat voor:

 • 1. Re-use: stimuleren van hergebruik
 • 2 . Re-new: vervangen van fossiele grondstof door biobased grondstof
 • 3. Re-duce: verminderen van gebruik in gehele keten
 • 4. Re-design: anders ontwerpen, gericht op minder grondstofgebruik, gebruik van gerecyclede of biobased materialen, en meer recyclingsmogelijkheden
 • 5. Re-cycling: inzamelen van gebruikte materialen voor gebruik als nieuwe grondstoffen

Conpax gebruikt deze 5 R’s zeer actief. Alle producten en concepten die wij selecteren voor het Take Care assortiment, voldoen aan minimaal één R.

Re use duce design cycling

>

Het milieuvriendelijke assortiment van Conpax

Bij de ontwikkeling van verpakkingen heeft het verminderen van afval een hoge prioriteit voor Conpax. Daarom brengen wij verpakkingen, verpakkingsmaterialen en disposables op de markt die bijdragen aan de transitie naar de circulaire economie. We streven een gesloten kringloop na, waarin onze producten na gebruik weer als grondstof verwerkt kunnen worden. Uiteraard maximaliseren we daarbij ook het gebruiksgemak en de uitstraling, en is voedselveiligheid te allen tijde een randvoorwaarde.

Ons assortiment met milieuvriendelijke producten en concepten brengen wij op de markt onder de noemer Take Care.

In het Take Care-assortiment:

 • Biobased
 • Biodegradeble
 • Composteerbaar
 • FSC®-gecertificeerd
 • Recyclebaar & gemaakt van recyclebare materialen
 • Gemaakt van monomateriaal
 • Re-Think
take care logo

>

Waar gaat u voor?

Onze merken

Onze duurzame samenwerkingen

Op dit moment worden er meer grondstoffen gebruikt dan dat de aarde kan produceren. Wij voelen ons verantwoordelijk voor het leefbaar houden van onze wereld, ook voor toekomstige generaties. Om onze ambities die hiervoor nodig zijn uit te voeren moeten wij anders denken! Dit doen wij niet alleen, samen met onze ketenpartners zorgen we ervoor dat wij ketengerichte oplossingen kunnen realiseren.

duurzame samenwerkingen conpax verpakkingen

>

Samen naar een gezondere wereld

Op naar een circulaire economie

Wilt u samen met ons stappen zetten richting de gewenste circulaire economie? Elk project is uniek en vraagt om een unieke benadering. Wij komen graag met u in contact zodat we kunnen bespreken hoe we samen de wereld een beetje gezonder kunnen maken.

Neem contact met ons op