Skip to main content

Institutioneel

In de institutionele markt spelen hygiëne, duurzaamheid en kwaliteit een grote rol. Wij leveren een uitgebreid pakket aan duurzame zorgverpakkingen, disposables en medische producten aan academische en algemene ziekenhuizen, GGZ, verpleeg- en verzorgingshuizen. Ook denken we graag mee over een duurzaam afvalbeleid.

>

Verklein uw carbon footprint, verbeter uw imago

Duurzame zorgverpakkingen & disposables

Steeds meer academische en algemene ziekenhuizen kiezen voor een duurzaam beleid. Hierin worden verpakkingen en disposables steeds vaker ingezet als vervanger van porselein. Dit verlaagt het water- en energieverbruik sterk, is tijdsbesparend voor personeel, bespaart ruimte, en draagt bij aan infectie-preventie.

Speciaal voor de zorg hebben wij ons Folia-assortiment ontwikkeld. Natuur en duurzaamheid zijn de inspiratiebronnen geweest bij de ontwikkeling van dit concept. De borden hebben de vorm van een blad en zijn voorzien van een mooie bladnerf. De borden, kommen en bekers zijn geproduceerd van suikerriet, wat 100% composteerbaar is. Het bijbehorende bestek is geproduceerd van CPLA (meerdere malen te gebruiken) of van papier, zodat het hele assortiment gecomposteerd kan worden.

Bekijk het Folia-assortiment
folia-bordje-suikerriet-conpax
A
ziekenhuis-disposables-folia-conpax

>

Medisch assortiment persoonlijke bescherming

Om risico’s op de werkvloer te verminderen is de inzet van persoonlijke beschermingsmiddelen een vereiste. Onze Medi-Inn producten zijn onderworpen aan strenge kwaliteitscontroles en worden gebruikt waar hygiëne essentieel is. Het assortiment bestaat o.a. uit mondkapjes, wegwerphandschoenen, wegwerpkleding, hygiënepapier en dispensers.

Bekijk het Medi-Inn assortiment
koffiebekers-ziekenhuizen-institutioneel-conpax

>

Maak de cirkel rond met een duurzaam afvalbeleid

In de zorg is een schone en hygiënische omgeving van cruciaal belang. Het afvalbeleid speelt daar een grote rol in. In het verleden werd al het afval verzameld en verbrand. Maar ook van ziekenhuizen en zorginstellingen wordt een duurzaam afvalbeleid verwacht. Dat levert veel voordelen op:

  • Afval inzamelen in aparte afvalbakken leidt tot betere inzameling en afvalverwerking/ – recycling
  • Afvalscheiding en afvalpreventie leidt tot minder kosten
  • GFT-afval en composteerbare disposables kunnen industrieel gecomposteerd worden
  • Een goed afvalbeleid zorgt voor een beter imago.

Conpax spreekt over een duurzaam afvalbeleid wanneer disposables en/of verpakkingen na gebruik als grondstof verwerkt kunnen worden, zodat we de cirkel kunnen sluiten. We hebben hier veel expertise in, die we graag met u delen om tot een optimale oplossing te komen.

Neem contact met ons op als u hierover wilt praten.

Impressie disposables