Skip to main content

Op 5 oktober jl. hebben wij in samenwerking met de Nederlandse Vereniging van Groothandelaren in Papier- en Verpakkingsmaterialen (NVGP) en het Informatiecentrum Papier & Karton een themamiddag georganiseerd. Ruim 60 gasten uit de industrie waren aanwezig bij deze goedbezochte middag.

Het programma was gevarieerd. In korte tijd is een groot aantal interessante sprekers aan het woord geweest, die vanuit hun expertise inzoomden op onderdelen van het proces van grondstof tot recycling, en van verpakking tot bedrukking. Het programma zag er als volgt uit:

  • Wilco Wieling, Conpax Kartonnage BV heette het gezelschap welkom en vertelde kort over Conpax Kartonnage als host van dit event;
  • Joop Willemsen, Informatiecentrum Papier en Karton nam ons mee in het proces van baal tot rol;
  • Pieter Verdam, FOLBB Virgin Fiber Cartonboard over de productie van karton(board);
  • Ronny Koolhout, Conpax Kartonnages BV vertelde meer over het productieproces van karton;
  • Peter Wuelfert, Sun Chemical praatte ons bij over bedrukking en voedselcontact inkten;
  • Aby de Liever van Papier Recycling Nederland ging dieper in op het recyclingproces en de bijbehorende NEN-normeringen.

Ook was Dr. EU (Ulphard) Thoden van Velzen, Senior Onderzoeker Verpakkingstechnologie en Recycling van Wageningen Food & Biobased Research, op deze dag een van de sprekers. Zijn keynote ‘Design for Recycling’ was inspirerend en waardevol voor alle aanwezigen.

Na het sprekersprogramma volgde een rondleiding door onze fabriek en sloten we de middag af met een (alcoholvrije) netwerkborrel. We kijken met trots en plezier terug op deze Themamiddag en bedanken iedereen voor hun aanwezigheid. Met interesse en enthousiasme kijken we uit naar de volgende editie.

Wilt u op de hoogte blijven van de datum van volgende thema-events of heeft u meer interesse in een van de besproken onderwerpen? Volg onze Linkedinpagina en blijf op de hoogte, of neem contact met ons op voor meer informatie: info@conpax.com.